Húsvétra hangolódva

Itt a húsvét és mint minden igazi sátras ünnepre már jóval előtte elkezdődnek az előkészületek. Húsvét fő szimbóluma a hímes vagy festett tojás. Ennek elkészítése szokott ilyenkor a legnagyobb figyelmet kapni.
Bár rengeteg fajta festéket lehet kapni a boltokban egyre többen nyúlnak vissza nagyanyáink hagyatékára és festik a tojásokat hagyományos és természetes módon. Nem is gondolnánk, hogy a háztartásunkban megtalálható élelmiszerekből hányféle színt csalogathatunk elő.
Ha a piros tojás idén lila lesz, akkor áztassuk a tojásokat áfonya lében. Vörösesbarna színért használjunk vöröshagyma héjat. Sárgához kurkumát, zöldhöz, spenótot,zöld teát vagy füvet, narancsos árnyalatokhoz pirospaprikát. A klasszikus pirosat cékla lével tudjuk elérni, a lilakáposztás tojás pedig kék lesz.
A tojásokat célszerű zsírtalanítani majd a növényekkel együtt megfőzni egy kevés ecet hozzáadásával. Ha intenzívebb színt szeretnénk hagyjuk tojásokat hosszabb ideig a főző lében, vagy használjunk fehér héjú tojásokat.
És ha úgy gondolod, hogy a festett tojásokat meg is ennéd, csak bátran, hisz egészen biztosan csak természetes anyagokat használtál.

Share to: 

Legújabb bejegyzéseink

GyöngyMajor | 2017. jún 16.

A megfelelően megválasztott fűszerek nemcsak ételünket, de életünket is színesebbé és ízesebbé teheti. Korábban írtunk róla, hogy kert hiányában akár az erkélyünkön is sikeresen nevelhetünk fűszernövényeket. Ha tavasszal eltültettük, vagy időközben beszereztük őket, akkor mára már friss és zöld növénykéink nőttek. Lássuk hát, mit is kezdhetünk velük.
 
Bazsalikom
Az olaszok nem lennének meg nélküle. Mindenhez megy amiben van paradicsom, és persze friss salátákhoz is passzol. Ha nagyon nagyra nőne a bokrod akkor csinálj belőle zöld pestot. 
 
Koriander