Kocsonya 4 tányérra

Hozzávalók:

  • 0,8 kg kocsonyának való hús˙/ köröm, bőrke, nyelv, sertéspofa/

  • 1 kis fej fej fokhagyma

  • 2 közepes fej vöröshagyma

  • 2 ek szemes bors

  • só ízlés szerint, 1 teáskanál

  • fűszerpaprika, ízlés szerint 1kk

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk, ha kell a szőrt leborotváljuk vagy leperzseljük.

  2. Egy nagy fazékba 5 liter hideg vízbe feltesszük a húsokat, időnként lehabozzuk. Lassú tűzön főzzük, ha már nem képződik hab, beletesszük a fűszereket és kb. 5 órát főzzük. Akkor van készen, ha a csontról könnyen lejön a hús.

  3. Leszűrjük a levét egy külön fazékba és félórás pihentetés után leszedjük a zsírt a tetejéről. A zsír nagyját kanállal, a maradékot itatós papírral szedjük le.

  4. A körmöket, húsokat, tálakba elosztjuk, ha valaki szereti, bőrt is tehet bele.

  5. A zsírtalanított levet elosztjuk a tálakba.

  6. A tálakat hűvös helyen (pl. hideg kamrában) tároljuk, hogy jól megdermedjen a kocsonyánk.

  7. A dermedés után őrölt paprikával díszítjük.


Jó étvágyat!

 

Ha szeretnéd magad elkészíteni az ételt, akkor praktikus csomagban megvásárolhatod a hozzávalókat.

Az egységcsomag tartalma (a mennyiségek nem a recepthez, hanem a kiszereléshez illeszkednek, illetve a sót, fűszereket nem tartalmazzák):

  • 1,5 kg kocsonyahús
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma

 

Legújabb bejegyzéseink

GyöngyMajor | 2017. jún 16.

A megfelelően megválasztott fűszerek nemcsak ételünket, de életünket is színesebbé és ízesebbé teheti. Korábban írtunk róla, hogy kert hiányában akár az erkélyünkön is sikeresen nevelhetünk fűszernövényeket. Ha tavasszal eltültettük, vagy időközben beszereztük őket, akkor mára már friss és zöld növénykéink nőttek. Lássuk hát, mit is kezdhetünk velük.
 
Bazsalikom
Az olaszok nem lennének meg nélküle. Mindenhez megy amiben van paradicsom, és persze friss salátákhoz is passzol. Ha nagyon nagyra nőne a bokrod akkor csinálj belőle zöld pestot. 
 
Koriander