Kocsonya zöldségekkel 4 tányérra

Hozzávalók:

  • 0,8 kg kocsonyának való hús / köröm, bőrke, nyelv, sertéspofa /

  • 1 kis fej fokhagyma

  • 3 db sárgarépa, nyers, megpucolt

  • 1 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa

  • 1 db karalábé

  • 0.25 db zellergumó (nyers)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 10 szem fekete-bors ( egész)

  • só ízlés szerint 1,5 teáskanál

  • 1 babérlevél

Elkészítés:

  1. A megtisztított húst vágjuk fel 5-10 cm-es darabokra.

  2. Vegyünk elő egy 7-8 literes fazekat, a csontot tegyük az aljára, a feldarabolt húst tegyük bele. Adjuk hozzá a sót, a borsot és a babérlevelet is. Öntsük fel vízzel. Az, hogy mennyi vízzel, az attól függ, hogy ki, mennyire szereti az adagokban a hús és a lé arányát. Kb. 4 l vizet adhatunk hozzá.

  3. Várjuk meg míg felforr, majd csökkentsük a hőfokot, és habozzuk le szűrőkanállal. A habozást, ne habozzuk megismételni még 2-szer.

  4. Pucoljuk meg, és adjuk hozzá a hagymákat. Kóstoljuk, ha kell sózzuk. 2 órán keresztül lassú tűzön főzzük.

  5. A zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk félbe vagy 4 felé, és tegyük a fazékba. Főzzük további 2,5 órán át, de fontos, hogy csak gyöngyözzön, ne forrjon nagyon!

  6. Ha kész akkor a zöldségeket szedjük ki külön, majd adagoljuk ki mélytányérokba a kocsonyát. Minden tányérba tegyünk húst, és szedjünk rá annyi levet, hogy ellepje (ízlés szerint bele lehet tenni a zöldséget is).

  7. Hagyjuk kicsit kihűlni, és tegyük hűtőbe.


Jó étvágyat!

 

Ha szeretnéd magad elkészíteni az ételt, akkor praktikus csomagban megvásárolhatod a hozzávalókat.

Az egységcsomag tartalma (a mennyiségek nem a recepthez, hanem a kiszereléshez illeszkednek, illetve a sót, fűszereket nem tartalmazzák):

  • 1,5 kg kocsonyahús
  • 5 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyen
  • 1 db karalábé
  • 2 db zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma

 

Legújabb bejegyzéseink

GyöngyMajor | 2017. jún 16.

A megfelelően megválasztott fűszerek nemcsak ételünket, de életünket is színesebbé és ízesebbé teheti. Korábban írtunk róla, hogy kert hiányában akár az erkélyünkön is sikeresen nevelhetünk fűszernövényeket. Ha tavasszal eltültettük, vagy időközben beszereztük őket, akkor mára már friss és zöld növénykéink nőttek. Lássuk hát, mit is kezdhetünk velük.
 
Bazsalikom
Az olaszok nem lennének meg nélküle. Mindenhez megy amiben van paradicsom, és persze friss salátákhoz is passzol. Ha nagyon nagyra nőne a bokrod akkor csinálj belőle zöld pestot. 
 
Koriander