Zöldségek

Idény szerinti választékban:

Bab (hosszú zöld, hosszú sárga)
Borsó (fejtetlen)

Cékla
Cukkini (30-40 cm)

Fejessaláta

Hagyma (új, vörös, lila, fok)

Káposzta (fejes, lila, kel)
Karalábé
Karfiol
Kígyóuborka

Padlizsán
Paprika (hegyes erős, TV, pritamin, kaliforniai)
Patiszon
Petrezselyem
Petrezselyemgyökér

Rebarbara
Retek (hónapos, jégcsap, kerek fehér, fekete)
Rukkola saláta

Sárgarépa
Sóska
Spárga (fehér vékony, zöld vékony, fehér vastag, zöld vastag)
Spenót
Sütőtök

Zeller
Zellerszár

 

 

 

 

Legújabb bejegyzéseink

GyöngyMajor | 2017. jún 16.

A megfelelően megválasztott fűszerek nemcsak ételünket, de életünket is színesebbé és ízesebbé teheti. Korábban írtunk róla, hogy kert hiányában akár az erkélyünkön is sikeresen nevelhetünk fűszernövényeket. Ha tavasszal eltültettük, vagy időközben beszereztük őket, akkor mára már friss és zöld növénykéink nőttek. Lássuk hát, mit is kezdhetünk velük.
 
Bazsalikom
Az olaszok nem lennének meg nélküle. Mindenhez megy amiben van paradicsom, és persze friss salátákhoz is passzol. Ha nagyon nagyra nőne a bokrod akkor csinálj belőle zöld pestot. 
 
Koriander