Sertéspörkölt 4 személyre

Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma

  • 3-4 gerezd fokhagyma

  • 2 db paradicsom

  • 2 db paprika

  • 1 db hegyes erős paprika (elhagyható)

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • só 1,5 teáskanál

  • 2-3 teáskanál pirospaprika

  • étolaj vagy zsír (sertés)

Elkészítés:

  1. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

  2. A zsíron megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot.

  3. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.

  4. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

  5. Galuskával, tarhonyával vagy tészta körettel tálaljuk.

    Jó étvágyat!

 

Ha szeretnéd magad elkészíteni az ételt, akkor praktikus csomagban megvásárolhatod a hozzávalókat.

Az egységcsomag tartalma (a mennyiségek nem a recepthez, hanem a kiszereléshez illeszkednek, illetve a sót, fűszereket nem tartalmazzák):

  • 1 kg sertéscomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika

 

Legújabb bejegyzéseink

GyöngyMajor | 2017. jún 16.

A megfelelően megválasztott fűszerek nemcsak ételünket, de életünket is színesebbé és ízesebbé teheti. Korábban írtunk róla, hogy kert hiányában akár az erkélyünkön is sikeresen nevelhetünk fűszernövényeket. Ha tavasszal eltültettük, vagy időközben beszereztük őket, akkor mára már friss és zöld növénykéink nőttek. Lássuk hát, mit is kezdhetünk velük.
 
Bazsalikom
Az olaszok nem lennének meg nélküle. Mindenhez megy amiben van paradicsom, és persze friss salátákhoz is passzol. Ha nagyon nagyra nőne a bokrod akkor csinálj belőle zöld pestot. 
 
Koriander