Tavasz, szépség, egészség!

Február vége felé, mindenki vitamin készlete lemerülőben van, de fontos hogy megfelelő mennyiségben legyenek a szervezetünkben hiszen sok mindenben támogatják azt. segítenek a fertőzések leküzdésében, a sejtek anyag cseréjében, segítik a nyomelemek beépülését a szervezetbe, erősítik és regenerálják a szervezetet. 
Lényeges, hogy mindig az évszaknak megfelelő zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk, hisz ezek tartalmazzák a legoptimálisabban az adott időszakban szükséges vitaminokat és nyomelemeket. A legjobb az, ha figyelünk arra, hogy változatosan étkezzünk, jó alapanyagokat használjunk és így biztosítjuk azt, hogy ideális mennyiségben és arányban kerüljenek a szervezetünkbe a szükséges vitaminok és a nyomelemek. Az élelmiszerekkel, ételekkel bevitt vitaminok könnyebben épülnek be a szervezetbe és így sokkal jobban fejtik ki hatásukat.
 
A leghatékonyabb immunerősítőnk a C-vitamin, ami citromban, almában savanyú káposztában, céklában és fekete retekben van rengeteg. Sok B vitamin van a húsokban, a májban, a hüvelyesekben, a tojásban és a tejben. Rengeteg D vitamin tartalmaz még a tojás és E vitaminért együnk sok diót, petrezselymet, spenótot és zellert. K vitamin pedig hol lenne máshol mint a Kelkáposztában.
A vitaminok felszívódásához és beépüléséhez nélkülözhetetlen a sok víz és a zsiradékok.
 
Persze van még egy lényeges dolog, elmúltak a nagy hidegek és fagyok, tehát ki a szabadba, gyerünk kirándulni!
 
És a legvégén egy kis vitaminbomba ami rengeteg antioxidánst is tartalmaz:
1 nagyobbacska alma
2 zellerszár
1 kis darabka gyömbér
1 kisebb cékla
1 sárgarépa és
1 mokkás kanál méz
 
A almát és a zöldségeket megtisztítjuk, levüket kipréseljük, ha kell adhatunk hozzá egy kevés vizet. Pohárba töltjük és kész is.
Share to: 

Legújabb bejegyzéseink

GyöngyMajor | 2017. jún 16.

A megfelelően megválasztott fűszerek nemcsak ételünket, de életünket is színesebbé és ízesebbé teheti. Korábban írtunk róla, hogy kert hiányában akár az erkélyünkön is sikeresen nevelhetünk fűszernövényeket. Ha tavasszal eltültettük, vagy időközben beszereztük őket, akkor mára már friss és zöld növénykéink nőttek. Lássuk hát, mit is kezdhetünk velük.
 
Bazsalikom
Az olaszok nem lennének meg nélküle. Mindenhez megy amiben van paradicsom, és persze friss salátákhoz is passzol. Ha nagyon nagyra nőne a bokrod akkor csinálj belőle zöld pestot. 
 
Koriander