Töltött káposzta 4 személyre

Hozzávalók:

  • 600 g darált sertéshús

  • 150 g rizs

  • 770 g savanyú káposzta (apró)

  • Só ízlés szerint 1 teáskanál

  • Bors ízlés szerint 10-15 szem

  • fűszerpaprika ízlés szerint 1,5 tk

  • 15 dkg kolbász szeletelve

  • 2 babérlevél

  • tejföl a tálaláshoz 2dl

Elkészítés:

  1. A töltelékhez a hozzávalókat a rizs kivételével jól összedolgozzuk. A tisztára mosott, jól lecsöpögtet rizst csak a legvégén adjuk hozzá. Ezt is jól beleforgatjuk.

  2. Ha a káposztát túl savanyúnak találjuk, akkor kimossuk, és alaposan kicsavarjuk.

  3. Egy nagyobb edényben az olajból, a vöröshagymából egy alapot készítünk, mintha pörköltet kezdenénk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát is.

  4. Nagyjából az egyharmad részét a hagymának kivesszük az edényből, félretesszük, ezt a rétegek közé tesszük majd.

  5. Az edény alján lévő hagymára teszünk kb. 1- 2 cm magasan a káposztából, majd a töltelékből golyókat formálunk, és a káposztára szép sorjában ráhelyezzük.

  6. A felszeletelt kolbászból, szintén kb. az egyharmadát a golyók közé tesszük, egy kevés nem túl apróra vágott fokhagymát szórunk, esetleg meg is borsozhatjuk.

  7. Majd folytatjuk a következő sorral. Újból káposzta, hagymás alap, golyók.

  8. A tetejére káposzta, pár szelet kolbász és egy kevés a paprikás-hagymás alapból kerül, és megborsozzuk.

  9. Óvatosan felöntjük annyi, lehetőleg forró vízzel, hogy elfedje, sőt egy kicsit magasabbra is érhet.

  10. Miután felforrt, közepes lángon főzzük. Megkóstolhatunk egy tölteléket, és ha puha a rizs, akkor már biztos, hogy jó is.

  11. Tálaláskor tejföllel nyakon önthetjük.


Jó étvágyat!

 

Ha szeretnéd magad elkészíteni az ételt, akkor praktikus csomagban megvásárolhatod a hozzávalókat.

Az egységcsomag tartalma (a mennyiségek nem a recepthez, hanem a kiszereléshez illeszkednek, illetve a sót, fűszereket nem tartalmazzák):

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 kg rizs
  • 1 kg savanyú káposzta 

Legújabb bejegyzéseink

GyöngyMajor | 2017. jún 16.

A megfelelően megválasztott fűszerek nemcsak ételünket, de életünket is színesebbé és ízesebbé teheti. Korábban írtunk róla, hogy kert hiányában akár az erkélyünkön is sikeresen nevelhetünk fűszernövényeket. Ha tavasszal eltültettük, vagy időközben beszereztük őket, akkor mára már friss és zöld növénykéink nőttek. Lássuk hát, mit is kezdhetünk velük.
 
Bazsalikom
Az olaszok nem lennének meg nélküle. Mindenhez megy amiben van paradicsom, és persze friss salátákhoz is passzol. Ha nagyon nagyra nőne a bokrod akkor csinálj belőle zöld pestot. 
 
Koriander