Töltött káposzta levélben 4 személyre

Hozzávalók:

  • 600 g darált sertéshús

  • 10 dkg füstölt hús

  • 80 dkg savanyú káposzta

  • 10 db káposztalevél (savanyított)

  • só ízlés szerint 1,5 tk

  • fekete bors ízlés szerint 10-15 szem

  • fűszerpaprika ízlés szerint, 1,5 tk

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 közepes fej vöröshagyma

  • 2 ek disznózsír

  • 2 babérlevél

  • tejföl tálaláshoz 2 dl

Elkészítés:

  1. A kis fej vöröshagymát 1 ek zsíron megdinszteljük, közben összeállítjuk a tölteléket. A darált húshoz tesszük a megmosott rizst, a fűszereket (ízlés szerint), fokhagymát és a kihűlt, megdinsztelt vöröshagymát, majd jól összedolgozzuk (ez a töltelék).

  2. Az apró káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük. A levelek vastag részét levágjuk, majd megtöltjük a töltelékkel mégpedig úgy, hogy alma méretű gombócokat formázunk, amit beletekerünk a káposztalevélbe, majd a végeit visszagyűrjük.

  3. Megfelelő nagyságú fazék alját kibéleljük az apró káposzta felével, majd egy sor gombóc. Rátesszük a füstölt húst, majd újra a gombócot. A tetejére a maradék apró káposztát szórjuk.

  4. Felöntjük vízzel (annyival, hogy épp ellepje) és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

    Jó étvágyat! 

 

Ha szeretnéd magad elkészíteni az ételt, akkor praktikus csomagban megvásárolhatod a hozzávalókat.

Az egységcsomag tartalma (a mennyiségek nem a recepthez, hanem a kiszereléshez illeszkednek, illetve a sót, fűszereket nem tartalmazzák):

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg füstölt hús
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 10 db savanyított káposztalevél
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma

 

Legújabb bejegyzéseink

GyöngyMajor | 2017. jún 16.

A megfelelően megválasztott fűszerek nemcsak ételünket, de életünket is színesebbé és ízesebbé teheti. Korábban írtunk róla, hogy kert hiányában akár az erkélyünkön is sikeresen nevelhetünk fűszernövényeket. Ha tavasszal eltültettük, vagy időközben beszereztük őket, akkor mára már friss és zöld növénykéink nőttek. Lássuk hát, mit is kezdhetünk velük.
 
Bazsalikom
Az olaszok nem lennének meg nélküle. Mindenhez megy amiben van paradicsom, és persze friss salátákhoz is passzol. Ha nagyon nagyra nőne a bokrod akkor csinálj belőle zöld pestot. 
 
Koriander